Вили Марковска страда от тежък здравословен проблем

Актрисата Вили Марковска закъса със здравето. Причината за това е увлечението на звездата от "Столичани в повече" по здравословния начин на живот. Актрисата се е запалила по био храните и здравословното хранене и в последите месеци спазва строг хранителен режим.

[caption id="attachment_421833" align="alignright" width="300"]Вили Марковска Вили Марковска страда от орторексия[/caption]

Заболяването, от което Вили Марковска страда, е известно на медиците като орторексия и доби особена популярност през последните няколко месеца. От него страдат предимно млади жени, които са се увлекли по така нареченото "здравословно хранене", което всъщност представлява строга диета.

Орторексията е форма на най-тежкото хранително разстройство, което е познато на медиците и последствията от него могат да бъдат фатални. Заболяването, от което страда Вили Марковска, все още няма официална дефиниция в медицината, но въпреки това лекарите са категорични, че то може да доведе до фатален край.

Според специалистите орторексията граничи с манията за здравословен начин начин на живот. Някои от тях са на мнение, че заболяването се дължи на проблеми в психологическата нагласа на определени индивиди.

Вили Марковска до такава степен се запалила по здравословния начин на живот, че отказвала да консумира каквато и да било храна, която не е произведена по методите на биологичното земеделие. В предвид финансовите възможностите на съпруга й, това едва ли представлява трудност за семейството й.

Истински кошмар за Вили Марковска са пътуванията й извън столицата. Тогава тя отказвала да се храни навън и не консумирала нищо друго освен био ядки и плодове, с които се е снабдила предварително, пише ПИК.