Джак Изкормвача най-накрая беше разкрит след повече от 120 години разследване

Джак Изкормвача е разкрит! Самоличността на един от най-зловещите серийни убийци в историята вече е ясна. И това не е английският престолонаследник, каквато беше най-разпространената теория до момента. Джак Изкормвача всъщност е бил Ааарон Космински, имигрант от Полша. Ужасяващият касапин е бил едва на 23 години и е роден в полския град Клодава, който тогава е част от Руската империя.

[caption id="attachment_421774" align="alignright" width="300"]Джак Изкормвача (на голямата снимка) и останалите заподозрени Джак Изкормвача (на голямата снимка) и останалите заподозрени[/caption]

Космински пристига в Англия през 1881 година, когато е на 16 години. Младежът започва работа като бръснар във фаталния Уайтчапъл, където през 1888 година извършва ужасяващите си злодеяния, донесли му прозвището Джак Изкормвача. Разплитането на една от най-големите криминални мистерии в историята стана благодарение на модерен ДНК анализ, направен от водещи английски криминолози.

Обект на изследването им станал шал, принадлежал на една от жертвите - Катрин Едоус. По него се съдържали следи от семенна течност на убиеца. Разследващите изследвали роднини на сестрата на убиеца и ДНК профилите съвпаднали. Така се сложи край на мистерията със зловещия лондонски убиец Джак Изкормвача.

Не са ясни обаче мотивите на Космински да убива по този жесток начин жертвите си, предават от Vsekiden.com.