Преподобна Стойна виждала много напред във времето

Утре се навършват 130 години от появата на Преподобна Стойна на бял свят.

По този повод някои си спомниха едни от най-страховитите предсказания на Преподобна Стойна Приживе голямата пророчица баба Ванга разказваше, че докато е била жива Стойнето Сушева (Преподобна Стойна), й е била нещо като духовна майка. Ванга не крие, че силата да пророкува дошла след смъртта на Калугерката (така наричат Преподобна Стойна в мелнишкия край). За образа на Преподобна Стойна свидетелства само портретът й, който е закачен в монашеската килия в нейния дом-църквичка „Свети Георги“ в село Златолист.

[caption id="attachment_421735" align="alignright" width="300"]Преподобна Стойна виждала много напред във времето Преподобна Стойна виждала много напред във времето[/caption]

Човек от Сандански разкрива, че пролетта се засякъл случайно с екстрасенска от Русия, която разкрила, че Преподобна Стойна й се явява на сън и й говори. Въпросната руска екстрасенска твърди, че за няколкото минути, в които легнала под чинара в църковния двор и след като станала заявила, че Преподобна Стойна й е дала да види картини от Края на света, които може да станат реалност още утре, но не по-късно от идните три века. Предсказанията сочат, че човечеството ще се изнесе да живее в плаващи градове, а на небето ще грее втора луна. Емил Котев разказва, че руската екстрасенска, която предала думите на Преподобна Стойна заявила, че това решава само Бог като гледа везната между праведните и грешните.

Друго от страшните предсказания на феноменалната жена гласи, че астероид се е насочил към Земята, но няма да удари планетата, а ще започне да се върти между нея и луната като спътник. При все, че Земята ще се спаси, заради мощните гравитационни сили, моретата и океаните ще се разместят. До днешна дата не са открити никакви писмени сведения за пророчествата на Преподобна Стойна. Едно от страховитите пророчества на праведната жена сочи, че адски трус ще отвори нови брегове, а Гърция ще потъне. Освен това според предсказанието, Бяло море ще стигне до Петрич, а втора луна ще изгрее на небето, пише pik.bg.