Сотир Цацаров призна, че няма как да спрат ало измамниците

Обвинител номер едно на България – Сотир Цацаров направи скандално признание.

От телевизионния екран Сотир Цацаров призна, че няма как да спрат телефонните измамници. Признанието му дойде по повод сензационното разкритие на bTV, че половин Ветово се препитава с телефонни измами. Сотир Цацаров призна, че това явление съществува от доста време в цели населени места и допълни, че този проблем го има отчасти и в Горна Оряховица. За мнозина телефонните измами са се превърнали в начин за препитание.

[caption id="attachment_421691" align="alignright" width="300"]Сотир Цацаров призна, че няма как да спрат ало измамниците Сотир Цацаров призна, че няма как да спрат ало измамниците[/caption]

Сотир Цацаров разкри, че подобни дела са му познати още от времето, в което е работил в Пловдив. Той призна, че е бил на границата, когато и неговата майка се е превърнала в жертва на телефонни измамници, пише БГНЕС. Главният прокурор недоумява как могат да бъдат спрени ало измамите, при положение, че всеки може да закупи безконтролно 200-300 сим карти. Сотир Цацаров побърза да се застрахова, че не е мобилен оператор и не може да направи нищо по този въпрос. Той обаче бе категоричен, че това явление трябва да бъде ограничено по някакъв начин. По отношение на побоите над журналисти, които напоследък зачестиха, главният обвинител на Република България посочи само хода на предприетите действия като кой, къде и защо е бил задържан, както и очакванията му по мерките на задържаните.

Няма как да не отбележим, че въпреки многобройните апели, целящи да заострят вниманието най-вече на възрастните хора, които се превръщат най-често в жертва на измамници, този бизнес процъфтява с всеки изминал ден. 81-годишна жена от Смолян се е превърнала в поредната измамена от ало мошениците. Тя е дала 6 500 лева на непознат мъж. Жалбата на възрастната жена е предадена вчера в Районното управление на полицията в Смолян, пише Информационна агенция „Фокус”. В нея се посочва, че на домашния й телефон около 19 ч. е позвънило непознато лице, което заявило, че снахо й си е счупила крака и се нуждае от спешна операция, при която да се поставят златни пирони. За целта от 81-годишната смолянчанка била поискана сумата от 8 хиляди лева. Тъй като жената не разполагала с цялата сума, предала 6 500 лева пред дома й, пише pik.bg.