Ще излезе ли от нелегалност Йоско Костинбродския?

Разследващите заложиха коварен капан за бандита Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския, като се надяват той да излезе от нелегалност. Те арестували сина му Иван, като смятат, че баща му ще направи опит да се свърже с него. Така разследващите посегнаха на най-милото на бандита. Планът обаче не сработил, защото от избезналия в началото на март престъпник от с. Безден нямало ни вест, ни кост – научаваме от страниците на „България днес”. Йоско Костинбродския потъна вдън земя, след като съдът го пусна за 3 дни на свобода. После магистратите откриха доказателства срещу него и решиха да го върнат зад решетките, но той вече се беше покрил. За сочения за лидер на бандата „Килърите 5” има издадена европейска заповед за задържането му.

[caption id="attachment_421603" align="alignleft" width="300"]Йоско Костинбродския Йоско Костинбродския се издирва от Интерпол[/caption]

Синът му, с прякор Малкия Йоско, вече 4 месеца е в ареста заради кражба. Разследващите се надявали, че щом научи, че наследникът му е в кауша, Йоско Костинбродския да се появи или да опита да се свърже с близките си, за да види как стоят нещата и да опита да извади сина си от ареста. Това обаче така и не се случило. Наследникът на бандита бе заловен на 13 май в момент на кражба на автомобил. Съдебният процес срещу Йоско Костинбродския ще се води задочно, тъй като той е в неизвестност и се издирва от Интерпол - международната организация на криминалната полиция.