Чудо! Нови скални рисунки в Наска разкрити след буря в Перу

Чудо! Нови скални рисунки в Наска разкрити след буря в Перу
5 (100%) 1 vote

Буря разкри нови скални рисунки в Наска, археолозите удивени

Силен вятър и пясъчна буря, разкриха нови скални рисунки в Наска, Перу и извадиха на бял свят истинско археологическо чудо. Пред смаяните погледи на археолозите се разкриха невиждани досега геоглифи, които разкриват огромна и забележителна част от история на Перу и които са нарисувани на земята.

Пилотът и учен Едуардо Ернан Гомес де ла Торе забелязал новите рисунки миналата седмица, докато летял над Наска. Той смята, че един от новите геоглифи е с дължина 60 метра и четири метра широк. Чертежът, който приковал вниманието му е змия. Този чертеж се намира недалеч от прочутата птица. Освен змии на същото място са открити и нови рисунки от птици, дракони и неизвестни зигзагообразни линии.

Буря разкри нови скални рисунки в Наска

Буря разкри нови скални рисунки в Наска

– Това ще допринесе за нашите познания за скалните рисунки в Наска. Ще научим повече за този невероятен археологически обект“, не крие своето удоволствие от откритието археологът Рубен Гарсия Сота. Археолозите се опитват да установят дали новооткритите чертежи отговарят на културата Паракас, която в Перу се е появила от 800 до 100 г.

naska 2 Naska 3 Naska 4 Naska 5

преди новата ера. Необикновените скални рисунки в Наска обхващат територия от 450 квадратни километра, а се смята, че са възникнали много отдавна, преди дори хиляда години, и то от 500 г. пр.Хр. до 500 г. от н.е.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар