Русия в таен пакт с Китай и Индия срещу НАТО

Русия в таен пакт с Китай и Индия срещу НАТО
5 (100%) 1 vote

Русия в таен пакт с Индия и Китай, обединяват се срещу НАТО!

Русия, Китай и Индия обединяват усилията си за противопоставяне на силите на НАТО. Това е вследствие на идеята на Атлантическия пакт да засили военното си присъствие в Източна Европа заради украинско — руския конфликт. И докато НАТО изгражда военни бази в Латвия, Естония и Литва и дори се кани да разположи военни части край Киев, Русия обърна поглед на Изток и намери силни съюзници в лицето на Китай и Индия.

Игор Морозов, член на съвета на Руската федерация на международните отношения, заяви за намеренията на страната си:„Ние трябва да започнем работа по създаването на нов военен съюз, противник на НАТО, в който ще бъдат Китай и Индия. Обмисляме идеята за включване в пакта на страни от Латинска Америка, Куба, Аржентина и всички онези държави, които се страхуват от американската експанзия в световен мащаб”.

Изявлението на Морозов не беше случайно. Страната вече е подписала няколко тайни споразумения с азиатските държави за военно сътрудничество и взаимопомощ, твърдят още източници от Кремъл. Освен това Китай отдавна води преговори за газови доставки от Русия. Така че пактът, освен военна сигурност, ще донесе на трите държави и икономически изгоди.

Русия сключи таен военен пакт с Индия и Китай

Русия сключи таен военен пакт с Индия и Китай

„Русия е лидер в областта на сигурността в бившето съветско пространство и осъзнава, че НАТО и САЩ ще продължат с нови заплахи,” — казва Морозов, цитиран daily.mk. Той игнорира критиките, че Владимир Путин се опитва да събере СССР отново, което обаче от мит, все повече се превръща в реална действителност.

НАТО вече започна разполагането на военни бази в Прибалтика

НАТО вече започна разполагането на военни бази в Прибалтика

Публична тайна, че САЩ също имат имперски амбиции, но се опитват да водят не военна, а икономическа инвазия в Европа, а повечето европейски лидери са готови да им окажат всякакво сътрудничество, дори като нарушат правата на собствените си граждани. За пример – спомнетете си случая със счетоводителката Гергана Червенкова, която месеци лежа в ареста и  едва не бе екстрадирана от България и осъдена на 68 години затвор, само защото американските власти решили, че  е извършила несъществуваща интернет измама.

Освен това Морозов защитава идеята за създаването на нова руска система за противоракетна отбрана, която да защитава границите на Русия и границите на нейните партньори.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Русия в таен пакт с Китай и Индия срещу НАТО”

 1. gdhdfh

  сеп. 03. 2014

  колко таен е този пакт, след като има статия за него ?!

 2. Bojidar Katerinov

  сеп. 03. 2014

  СТАТИЯТА НА МОРОЗОВ Е ОБОДРЯВАЩА И ТЯ СЕ ОЧАКВАШЕ КАТО НОВИНА.
  САМО ПО ТОЗИ НАЧИН МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ ИМПЕРСКИТЕ АМБИЦИИ НА НАТО, Т Е НА АМЕРИКА , А ЕС ДА ОТРЕЗНЕЕ.

Добавете коментар