Симеон Дянков роднина с една известните фолкаджийки у нас

Сензационно разкритие за Симеон Дянков излезе наяве. Оказа се, че бившият финансов министър има роднинска връзка с една от известните изпълнителки на лекия жанр. Въпреки, че тя е роднина на финансиста по майчина линия, той не е поддържа контакт с нея. Публична тайна е, че Симеон Дянков не беше в добри отношения с баща си. Родителят на финансиста издъхна в мизерия в родния си дом в разградското село Побит Камък.

[caption id="attachment_421384" align="alignright" width="300"]Симеон Дянков Симеон Дянков е братовчед на фолк певицата Малина[/caption]

Прадядото на Симеон Дянков, който е бил известен ловешки богаташ, е имал по-малка сестра -Калина. Тя се задомила в Севлиево. Калина е баба на фолк певицата Малина. Чалга дивата е братовчедка на Симеон Дянков, разкри "Всеки ден". Въпреки, че през по-голямата част от детството си Симеон Дянков е бил със своята майка, той не поддържа близки отношения с роднините й.

Майката на Симеон Дянков напуска баща му в края на 1970 година. Родителят на финансиста се завръща в родния си край, а Симеон Дянков остава заедно с майка си в столицата.

Братът на Малина - Савчо си спомня Симеон Дянков като малък. Той разкри, че се е срещнал с него по време на семейна сбирка в къщата на баба му. Савчо разказва, че още си спомня едно пълничко момченце с очила, с което се запознал в къщата на баба си.

Пътищата на Малина и бившия финансов министър постоянно се разминават. Тя напуска родния си град, за да следва ветеринарна медицина в Стара Загора. През това време Симеон Дянков вече е в САЩ, пише ПИК.