Цветан Василев не възнамерява да се предаде доброволно и разчита на подкрепата на БНБ

Цветан Василев остава в неизвестност. Скандалният банкер няма намерение да се предаде на властите, въпреки че няколко пъти заяви в свои изявления пред медиите, че е невинен и ще се прибере в България, за да докаже невинността си. Това така и не се случи. Цветан Василев е в неизвестност от 10 юни, когато напусна страната ни. По първоначална информация той се намира във Виена, но на няколко пъти е пътувал до различно дестинации.

[caption id="attachment_421355" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев няма намерение да се предаде[/caption]

Въпреки, че вече има влязла в сила европейска заповед за ареста му, властите не могат да открият Цветан Василев. Защитникът на мажоритарния собственик на КТБ - адвокат адвокат Лазар Карадалиев за сега също не дава индикации, че клиентът му има намерение да се предаде.

Едно е ясно, Цветан Василев поддържа връзка с БНБ. Банкерът и ръководството на трезора си кореспондират по електронен. Въпреки възможността от страна на прокуратурата да проследи айпи адреса на банкера, това не се случи, поради отказ от страна на БНБ да съдейства на властите, научи ПИК.

Информационната агенция научи, че до този момент от БНБ не са оказали съдействие на разследващите органи за откриване на местоположението на банкера. Това на практика означава, че единственият вариант Цветан Василев да седне на подсъдимата скамейка, е ако той сам благоволи да се предаде.