Това ли е краят на лятото?

Това ли е краят на лятото?
5 (100%) 1 vote

Лятото все още е във владението си

Със сигурност тази сутрин не е била една от най-слънчевите в живота ви по отношение на метеорологичната обстановка и това ви е накарало да се запитате дали е дошъл краят на лятото.

Цялата страна е обхваната от дъждове, придружени с гръмотевици, а температурите се понижиха.
Синоптичната прогноза сочи, че по-значителни количества валежи ще се изсипят над централната и западната част на България.
Вятърът, който се ориентира от изток-североизток ще се усили до умерен, а в източните части на страната и в Дунавската равнина – временно силен.

Лятото все още е във владението си

Лятото все още е във владението си

Максималните температури през днешния ден ще са 21-26 градуса. В североизточните райони, където се очаква да завали в по-късните следобедни часове, температурите ще достигнат 28 градуса.
Според прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев на НИМХ към БАН, максималната температура в София няма да надвишава 21 градуса през днешния ден.

При все, че през деня се очаква слабо повишение на атмосферното налягане, то ще остане по-ниско от средното за месец септември, пише Информационна агенция „Фокус”.
Значителна ще е облачността и над Черноморието, където също ще превалява дъжд, но с прекъсвания.
По-интензивни ще бъдат дъждовете по южното крайбрежие, където се очаква да обхваната и повече места. Вятърът ще е умерен, достигащ временно до силен от изток-североизток.
Температурите по Черноморието също ще се понижат, макар и слабо и максималните ще са между 24 и 26 градуса (близки до тези на морската вода).
Вълнението на морето ще достигне 2-3 бала.

Облачно и с валежи е и времето в планинските райони, където валежите са придружени с гръмотевична дейност.
Вятърът там е умерен, временно достигащ до силен и се ориентира от изток-югоизток.
Температурите в планинските райони също са понижени в сравнение с предходните дни. Очакваната максимална температура за днес на височина 1 200 метра е 16 градуса, а на 2 000 метра – около 10 градуса, пише pik.bg.

При все мрачната метеорологична обстановка все пак не бива да се отчайваме, тъй като лятото все още е във владението си и вероятно ще ни зарадва с още слънчеви дни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар