Удар: Англия с жестока брадва към българските студенти!

Удар: Англия с жестока брадва към българските студенти!
5 (100%) 2 votes

Англия нанася поредния си жесток удар върху нашенските студенти!

Англия най-вероятно ще кръцне помощите на студентите от Европейския съюз, които учат в техните университети. Страната дава най-големи материални придобивки във вид на заеми от всички страни в Евросъюза. Всеки студент от Румъния, България, Полша, Германия и Франция може да разчита на студентски заем и помощ от страна на правителството само след три години престой на острова. Според новите санкции този период ще се увеличи на пет години.

Но това решение ще се приеме едва след като бъде предложено за широко обществено обсъждане. Засега Англия е държавата, която дава най-много финансови средства на учащите си и най-много получават помощ и подкрепа от правителството в страната.

Англия

Брадвата за нашите студенти в Англия ще е жестока

Според експертите тези средства обаче допълнително натоварват данъкоплатците и затова никак не е разумно да се харчат с лека ръка. Освен това се разбра, че за три години студентите са увеличили почти два пъти средствата, които са поискали, за да покрият разходите си в страната. И това се е случило само за период от три години.

Досега Англия броеше по шест хиляди паунда на наши студенти за трите им години следване и получаване на бакалавърска степен. Стипендията беше предназначена за деца от социално слаби семейства и беше напълно безвъзмездна. Досега българските студенти можеха да кандидатстват за покриване на таксите в учебните заведения, разположени на територията на Англия.

След това студентите в Англия имаха право да използват парите и за покриване на жилищните си нужди и за оборудване. Дотогава средства се отпускаха само на британски граждани и на студенти от ЕС, които са пребивавали в страната три години преди това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар