Мега измама: Къде са парите за ALS събрани с Ice Bucket Challenge?

Гласувайте за статията

Мошеници спретнаха измамата на века, откраднаха 100 милиона долара за ALS лечение, събрани с Ice Bucket Challenge

Мегаскандал разтресе света след кампанията Ice Bucket Challenge. Според официалните данни до момента са събрани около 100 милиона долара. Но къде отидоха тези пари? Според ALS фондацията, която беше един от организаторите на кампанията, парите не са при тях и никога не са постъпвали по банковата им сметка за лечение на болни от амиотрофична латерална склероза.

Ice Bucket Challenge кампанията, по-известна като поливане с кофа студена вода, през последните седмици се разшири чрез Интернет по цял свят и обедини две неща – хуманност и развлечения. Някой просто хубава се забавляваха докато се заливаха с вода, а някой дариха пари.

Мега измама с кампанията за болни от ALS

Мега измама с кампанията за болни от ALS

Но възниква въпросът – където наистина отидоха тези пари? Всички видяхме, а някои и участваха в леденото предизвикателство като хуманитарен акт на действие, предназначени за болните от болестта на Лу Гериг. Според официалните данни до момента са събрани около 100 милиона долара за ALS фондацията. Но къде отидоха тези пари?

Според ALS фондацията, за която бяха набирани средствата, парите не са при тях. Принципно при такива големи благотворителни кампании 73 на сто от събраните средства отиват за официални вечери, заплатите на директорите и други разходи, и реално само 27 на сто от парите отиват за това, за което са дарени. Заплатите на някой от директорите надхвърлят дори 300 хиляди долара и затова пред световната общественост възниква въпросът дали инициативата е постигнала целта си да помогне на хората, страдащи от това заболяване, или става дума за измамата на века. Още повече, че както се оказа пари при получателите на даренията няма.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар