„Наглите“ ще съдят България в Страсбург

Гласувайте за статията

Част от групата „Наглите” ще съди България за делата, по които са оправдани

Част от престъпната група „Наглите” възнамерява да съди България в Страсбург.

Информацията бе потвърдена косвено и от адвокатите на бандитите.
Припомняме, че на 13 март, миналата година Ивайло Евтимов бе оправдан от апелативните магистрати за отвличането на Борислав Атанасов, Даниел Димитров пък бе оправдан за отвличането на Васил Маникатов и Георги Георгиев.
За едно от отвличанията Любомир Димитров пък бе оправдан като помагач на апелативния съд.

Част от групата „Наглите” ще съди България за делата, по които са оправдани

Част от групата „Наглите” ще съди България за делата, по които са оправдани

Ивайло Евтимов и Прокопи Прокопиев бяха признати за невинни от Софийския апелативен съд и за обвинението, че са действали в съучастие в отвличането на същите двама.
Върховният касационен съд потвърди присъдите, а осъдените от групата „Наглите” настоявали пред своите приятели да заведат дела в Страсбург срещу България.
Адвокатът на Ивайло Евтимов-Йожи – Йордан Киров е заявил пред Информационна агенция „ПИК”, че клиентът му не възнамерява да съди държавата, но не изключва вероятността останалите оправдани да заведат искове.

Защитникът на Митко Лебешковски – Деньо Проданов пък подчерта, че имат възможност да заведат искове в Страсбург, но допълни, че до този момент все още не го е направил, тъй като клиентът му не е пожелал.
Въпреки това той остава в готовност за реакция, ако това бъде поискано от него.
Информационната агенция посочва, че делата в Страсбург ще бъдат заведени само по обвиненията, по които някои от членовете на престъпната група „Наглите”, са били оправдани.
При все, че делото „Наглите” бе посочвано многократно като успех срещу организираната престъпност, за никого не е тайна, че делото изобилстваше от нарушения на разследващите и грешки.

Сред множеството грешки бе и тази, че пред съда бяха представени записи на разпити на подсъдимите, на които присъстват бившия заместник главен прокурор Бойко Найденов и ексръководството на закритата вече ГДБОП, представена от Станимир Флоров и Валентин Цоновски.
Другият сериозен гаф на разследващите органи бе следственият експеримент, който бе проведен с един от потърпевшите Мехмед Чакър.
Предвид, че не владее добре писмено и говоримо български език, е било необходимо да му бъде осигурен преводач, но поради липсата на такъв, в тази роля влиза съпругата му, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар