Експертизата сочи, че Валя от Бургас се е самоубила

Слагат край на разследването по случая с медицинската сестра Валя от Бургас.

Вече са ясни резултатите от експертизата, която трябваше да даде отговор на въпроса дали Валя от Бургас се е самоубила или е била убита. Експертизата, която бе направена във Варна сочи категорично, че Валя от Бургас се е удавила. Това стана ясно от думите на прокурор Димо Маджаров, който бе категоричен, че в този случай се прекратява окончателно разследването по случая с Валя от Бургас.

[caption id="attachment_421231" align="alignright" width="300"]Експертизата сочи, че Валя от Бургас се е самоубила Експертизата сочи, че Валя от Бургас се е самоубила[/caption]

Назначаването на комплексната медицинска експертиза се наложи, тъй като в откритото тяло на Валя от Бургас са липсвали белите дробове и поради тази причина съдебният лекар не е могъл да даде категоричен отговор. Експертизата обаче сочи недвусмислено, че не може да става и дума за убийство в случая на Валя от Бургас. Смъртта й е причинена от погълнатото голямо количество вода. Допуска се, че Валя от Бургас е скочила във водата в резултат на временно психическо разстройство. Припомняме, че тялото й бе открито в доста напреднал стадий на разложение на 19 май тази година. Сигналът бе подаден от тийнейджър, който забелязал безжизненото тяло в района на вълнолома откъм страната на морската гара. Той забелязал безжизненото тяло на Валя от Бургас край тетраподите.

Разпознаването бе извършено от близките на Валя от Бургас по снимките на дрехите, с които е била облечена, когато е била видяна жива за последен път. Тогава близките й потвърдиха, че това е тялото на Валя Иванова. Младата медицинска сестра Валя Иванова изчезна на 15 април тази година. За последно тя е била видяна в района на Морската градина в Бургас около половин час след 23 ч. Тя е използвала таксиметрови услуги като е пожелала да бъде оставена на входа на Морската градина. Смъртта на Валя от Бургас разтърси цяла България, пише pik.bg.

Припомняме, че преди броени дни бащата на Валя не можа да преживее случилото се и сложи край на живота си като се обеси.