Третата световна война факт! САЩ се включи в конфликта Русия-Украйна

Третата световна война факт! САЩ се включи в конфликта Русия-Украйна
3 (60%) 6 votes

Третата световна война вече е факт, САЩ плаши с намеса, Северна Корея тества ядрени ракети

Третата световна война вече е факт. 70 години след края на втората световна, светът не е научил уроците от миналото. Имперските амбиции на Владимир Путин станаха причина да влезе в открита война с Украйна, която повлече след себе си и други конфликти.

САЩ вече официално обявиха, че ще се намесят в сблъсъка Русия-Украйна. Във Вашингтон се чуват гласове в защита на идеята, военни части на САЩ да се намесят в Украйна, а според някои, е въпрос на време Барак Обама да разреши военна инвазия към Украйна. А също така и маневри в Русия.

Конфликтът Русия - Европа-САЩ се задълбочава

Конфликтът Русия – Европа-САЩ се задълбочава

От другия край на света обстановката става също напечена. Китай не крие приятелските си отношения с Русия и са готови да осигурят подкрепа, под какъвто и да е вид за стратегическите си партньори. Още повече, че вече се говори за споразумение на газови доставки от Русия към Китай, което доста ще усложни ситуацията в Европа и ще сплоти комунистическите държави.

Военните сблъсъци в Украйна провокираха избухването на третата световна война

Военните сблъсъци в Украйна провокираха избухването на третата световна война

Северна Корея също има планове да се намеси във войната, но като противник на САЩ. В Сеул разказват, че са започнали тестват първите си ракети с близък обхват в безлюдни зони по границата с Китай. Военните учения в района също са зачестили. Какво точно става зад стените на президентския дворец не е ясно, но се говори, че Ким Чен Ун се готви да воюва. И войната между Украйна и Русия ще е формален повод да се изправи срещу САЩ. Нещо, за което той от години се заканва и си търсеше подходящ повод, за да го направи.

Северна Корея тества нови ядрени ракети

Северна Корея тества нови ядрени ракети

Европа готви нови санкции за Русия

Европа готви нови санкции за Русия

И за да е картинката пълна, от Кремъл наляха масло в огъня. „Ако исках Киев за две седмици да съм го завладял. Европейският съюз да не се доверява сляпо на Украйна, а да вземе мерки за непрекъснатия огън срещу мирни граждани, за който всички си мълчите“, побесня Владимир Путин. Външният му министър пък заяви, че Русия не е пращала военни части в Украйна и изявленията на украинските власти са недостоверни. Независимо от тези изявления, политическата картинка в Европа изглежда доста мрачна — третата световна война е факт, а великите сили не изглеждат склонни да седнат на мирен диалог.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Третата световна война факт! САЩ се включи в конфликта Русия-Украйна”

 1. gundi

  сеп. 02. 2014

  Напишете вашия коментар тук…

 2. Галя Петкова

  ян. 25. 2015

  Хора не виждаме ли че велики сили ще се бият в Украина
  Не виждаме ли че бившите соц страни нямаме оръжие
  Не виждаме ли че положението на европа е плачевно
  Не виждаме ли малките държави ще си изядем боя а се ежим.

Добавете коментар