Домусчиев е категоричен, че Лудогорец не е еднодневка във футбола

Георги Домусчиев, който заедно с брат си Кирил Домусчиев е съсобственик на шампиона Лудогорец разкри бъдещите си планове.

Георги Домусчиев потвърди, че е стартирал строежа на първия сектор, който ще се изгради на стадиона за феновете на Лудогорец. Капацитетът на стадиона ще е 12 хиляди места и ще е изцяло покрит. Отдолу ще бъдат изградени съблекалните и всички останали необходими помещения, за да може стадионът да работи, докато се изграждат останалите сектори. Основната цел на собствениците на Лудогорец е да продължат да играят домакинските мачове за първенството и купата на България на тях стадион и да не се налага да се местят на друго място. В проекта за изграждането на стадиона са взели участие общината и държавата, която е помогнала с финансиране.

[caption id="attachment_421138" align="alignright" width="300"]Домусчиев е категоричен, че Лудогорец не е еднодневка във футбола Домусчиев е категоричен, че Лудогорец не е еднодневка във футбола[/caption]

Георги Домусчиев се зарече, че в момента, в който бъде изграден първия сектор, той и брат му ще изградят останалите три сектора. Според предварителните планове, инвестицията възлиза на стойност 21-22 милиона лева. Само първият сектор ще струва над 3 милиона лева. На нападките, че Лудогорец ще бъде еднодневка във футбола, Домусчиев отговори категорично, че отборът не е еднодневка и показват това всеки път с играта си. Той подчерта, че Лудогорец играе нападателен и атрактивен футбол, който се адмирира от хората и това се вижда по посещаемостта на мачовете, както и на гледаемостта им от телевизионния екран.

На въпрос дали е възможно водещите ни футболни отбори Левски и ЦСКА да се превърнат в успешни отбори като Лудогорец, Домусчиев заяви категорично, че няма намерения да съветва водещите футболни отбори. Той смята, че те сами трябва да си направят изводите и да изберат по какъв начин да продължат да се развиват. За момента Лудогорец върви по своя път и показва, че е успешен, подчерта Домусчиев. Съсобственикът на Лудогорец подчерта, че не водят война с никого и се опитват да поправят грешките, които са допуснали на терена. Той обаче е категоричен, че никой не може да им наложи забрана да казват мнението си по въпроси, които пряко или косвено касаят Лудогорец, пише pik.bg.