Времето полудя! Хърватия побеля посред лято

Времето полудя! Хърватия побеля посред лято
4.5 (90%) 2 votes

Хърватия побеля посред лято, времето полудя

Хърватия побеля посред лято шашна жителите на страната. Времето полудя, а улиците побеляха, като посред зима. Заснежената покривка обаче не се дължеше на снегопревалявания, а на градушка колкото орех. Която покоси цяла Далмация.

Сутринта жителите на Дрниш в Далмация с основание решиха, че са прескочили един-два сезона. Тъй като вместо ясно септемврийско слънце, което последните години печеше непрекъснато, се сблъскаха с побелели улици, като сред зима.

Град с големината на орех тази сутрин падна в района. Причинени са огромни щети на селскостопанските култури. Очаква се това бедствие съвсем скоро да сполети и България. Тъй като през следващите дни се задават бури и градушки на порази, предупреждават метеоролози.

Времето в Хърватия направо полудя

Времето в Хърватия направо полудя

Новият циклон, наречен Симеон донесе много проблеми в Хърватия, а времето направо откачи. Силни гръмотевици, а на крайбрежието и наводнения по къщите са само част от щетите, които е причинила стихията. Най-шокираща обаче е картината в Дрниш, където вместо лято, сякаш е настъпила зимата, пишат хърватските медии. А есента дори гратис не е минала оттам.

Град заснежи улиците като посред зима

Град заснежи улиците като посред зима

Температурите рязко са се понижили, а лошото време предизвика сериозни проблеми.
Градът причини големи щети на земеделските култури, а жителите с лопата чистеха леда пред домовете и улиците. Самите пътища бяха така заскрежени все едно е валял сняг.vreme 3 vreme 2

„Снегът ни завари посред лято. Това време направо полудя“, жалват се граждани на Хърватия. Според тях причините не са само в промените в климата, а подозират и човешка намеса, тъй като само за три месеца са ги ударили повече циклони, отколкото за 100 години преди това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Времето полудя! Хърватия побеля посред лято”

  1. Liuben Petkov

    сеп. 04. 2014

    Cheimtreils

Добавете коментар