Туристи пропищяха от менте почивки в Турция (Загубиха над 2 милиона евро)

Гласувайте за статията

Туристи в шок заради измама с хотели в Турция, загубите са за 2 милиона евро

Голяма измама се стовари върху главите на нищо неподозиращи туристи в Турция. Те са загубили около 2 милиона евро за фалшиви резервации в хотели в съседната ни страна.

Стотина туристи „се опариха” от фалшиви хотелски интернет страници на туристическа агенция от Анталия, Турция. Плащайки големи суми за фалшиви резервации за настаняване, нищо неподозиращите се оказали … без подслон. Фалшивата агенция, която е работила под името „ТТМ туризъм“ е излъгала стотици потенциални клиенти, които са повярвали на евтина оферта за почивка.

Асоциацията на туристически агенции от Анталия веднага взе мерки и отне лиценза й за работа, но в агенцията, която работи от 2008 г., твърдят, че нямат връзка с измамата и че някой им е хакнал сайта. И се извинява на всички, които са загубили пари. Във всеки случай, подробностите в жалбите на многобройните клиенти показват, че онлайн платформите за продажби крият рискове от измами, пишат от time.mk.

Туристическа агенция в Турция завлече летовници с милиони

Туристическа агенция в Турция завлече летовници с милиони

Хотелите, които са били обект на измамниците, твърдят, че общата открадната сума достига около 5 милиона турски лири, което е около 1,7 милиона евро.

Клиентите твърдят, че агенцията е съставила фалшиви страници на известни и популярни хотели в Турция в курорти като Бодрум, Анталия, Kемер. На страниците, освен офертите на хотели, са посочени и номера на телефони за хотелски услуги за потребители. След позвъняване на посочените телефони е било препоръчвано на бъдещите посетители да заплащат предварително резервациите си онлайн, като след това чрез имейл дори получавали и цялата пътна документация, т.е. ваучери и договори, които потвърждават резервацията.

След цялата тази процедура по резервацията, само няколко дни преди датата на почивката, фалшивите хотелски служители информирали клиентите си, че тяхната резервация е отменена. Дори пояснявали, че са получили оплаквания от гостите за хранително отравяне в посочените хотели, затова се налага да се откажат от бъдещи резервации, с обещанието, че платената пари ще се върнат в срок от 14 дни. Възстановяването на сумите, естествено, не се е случвало.

Хотелите в Турция, чиито услуги са били продавани, са изненадани как е възможно да се изработят фалшиви страници и да се заблудят клиентите по този начин. И най—парадоксалното е, че все още на рецепциите им продължават да идват гости с фалшиви резервации.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар