Какво става със Земята: Събудиха се още четири вулкана!

Какво става със Земята: Събудиха се още четири вулкана!
5 (100%) 1 vote

Четири вулкана изригват, какво става с планетата?!

Остров Камчатка е на път да се превърне в захлаха за самолетите и полетите. Причината са четири вулкана, които са разположени на тяхна територия, „събудили” се от дългогодишен сън. Това са вулканите Шивелуч, Каримски, Безимянний и Жупановский, които създават риск от тяхната дейност. Природните феномени разпръскват над себе си вулканична пепел и застрашават полетите на самолетите и на пътниците в тях. Те се превръщат в действащи, както и вулкана в Исландия – Бардарбунга, които също като тях вече се превръща в истинска заплаха, тъй като излезе от летаргичния си сън.

вулкан

Още четири вулкана изригват, какво се случва с планетата?!

Но все пак най-вярно ще е становището на специалистите. Очаква се днес те да се произнесат дали наистина дейността на камчатските вулкани застрашава сигурността и полетите на самолетите, които прелитат над тях. Ако това е така те ще бъдат забранени с цел предпазване от застрашаване на живота на останалите.

Не е тайна, че вулканът Етна, разположен на най-високата планина в Сицилия, Италия е един от най-опасните .Той е и най-огромният активен вулкан в Европа. През годините вулкана Етна е отнел живота на стотици хора. Той е бил наричан например „Огнената планина”. Най-голямата тревога за хората си остава това, че ако вулкана избухне и си направи дупка, от която да тръгне лавата това може да отнеме хиляди животи. Въпреки че около него има пробити дупки и цели пещери, които да му отнемат налягането, той си остава непредсказуем и много опасен. Страмболи също не е от най-кротките вулкани.

Той е разположен на остров, в южната част на Сицилия. Островът се обитава от около седемстотин и петдесет жители. Избухванията му са малки и най-вече концентрирани във връхната му част. Вулканът се слави с продължителен период на дейност. Вулканът Ясур е в южната и по-към източната част на Тихия океан. Заради постоянната си активност той е известен на летците и мореплавателите като фара на Тихия океан.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар