Златотърсачи издирват картата на Ванга

Макар че никой от близките на Ванга да не потвърждава, че пророчицата е оставила карта, иманяри трескаво издирват упътването с тайните знаци, указващи къде е скрито имането. Новата иманярска лудост е толкова силна, че никой не е в състояние да убеди търсачите, че съкровището на гадателката най-вероятно е само мит – пише „Уикенд”. В иманярските кръгове на Югозападна България масово се говори за карта, начертана приживе от Ванга, описващо мястото, където е заровено съкровището на Александър Македонски. Ставало въпрос за светилище, намиращо се в планината Беласица – отбелязва изданието.

[caption id="attachment_421018" align="alignleft" width="300"]Ванга Ванга споменала за златна колесница, скрита у нас[/caption]

Слухът за такова упътване плъзнал от старец от Рупите, който споделил за картата на смъртния си одър. Оттогава знайни и незнайни иманяри трескаво обикалят из района и питат местните знаят ли нещо за чертежите, убедени, че те съществуват. Има записани свидетелства за това как Ванга твърди, че златна колесница наистина е скрита в родно светилище. Местните жители припомнят, че в края на миналата година дори руснаци са обикаляли цяла Югозападна България, подмамени от легендите за скритото имане. „Те, руснаците, са още по-луди от нас по Ванга. Не виждате ли, че всичко свързват с нея – и Крим, и действията на Владимир Путин, и свалените самолети, а бе, луда работа...” – споделя дядо Стоян от Рупите.