Велик: Този милионер бедняк накара целият свят да настръхне!

Велик: Този милионер бедняк накара целият свят да настръхне!
5 (100%) 4 votes

Този милионер остави на света тема, върху която да мисли години наред!

Клаус Запф умира на 62 лазарника. Ексцентричният милионер, който живя като бедняк потресе със смъртта си цяла Германия. Той прекара живота си като скромен човек, въпреки че компанията му за преместване на вещи има 600 работници и над шейсет хиляди клиенти на година. Транспортните му камиони са известни в цялата държава, а и извън нея.

Богаташът давал по-голямата част от приходите си на хора, които имат нужда, а живеел на месец само с около петстотин долара. Според него парите ни правели различни. Въпреки, че Клаус е станал милионер благодарение на капиталистическия строй, той много харесвал социалистическото общество и дори имал статуя на Ленин в двора на компанията си.

милионер

Милионерът бедняк ни показа как се живее истински, браво!

Преди срива на берлинската стена Клаус Запф живял в източната част на Германия-Много млад преминава от другата страна, за да не ходи войник. Първоначално купува раздрънкан бус и въпреки че не може да шофира до края на дните си предприемчивият мъж създава просперираща компания, благодарение на която става милионер. Той учи право, но учението не задържа за дълго вниманието му.

Липсата на висше образование никак не се отразява на бизнесменския му нюх. Той прогнозира, че след като двете Германии се обединят столицата ще бъде Берлин. Именно там той създава основното ядро на транспортната си фирма, от което многократно увеличава богатството си. Въпреки парите си, до края на живота си Клаус живя в малък дом и то под наем и получава заплата, с която едва да покрива основните си разходи, като бедните хора по света.

Обличал се е скромно, дори е ходел доста одърпан и до края на живота си не е имал шофьорска книжка. Ексцентрикът има два брака зад гърба си. Умира, след като е на меден месец с третата си съпруга. Първият си сърдечен удар получава преди четиринадесет години, а вторият инфаркт е фатален.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Велик: Този милионер бедняк накара целият свят да настръхне!”

  1. Nikolay Petrov

    авг. 31. 2014

    Kak e stanal milioner,kato e razdaval povecheto ot prihodite si ? Kakvo e ostavil na detsta si v smisal uchenie i vazpitanie?I izobshto ima li semeistvo ili sazdal li e semeistvo ?
    Po-skoro skapernik ,kato gledam klosharskia mu vid . Pljushkin !
    Bravo za klosharite li kazvate ,umnitsi ?!

Добавете коментар