Криско и Мария Илиева спечелиха войната със СЕМ!

Криско и Мария Илиева спечелиха войната със СЕМ!
5 (100%) 1 vote

Криско и Мария Илиева отново отърваха кожите, песента им се спаси!

Песента на прословутия рапър Криско и дивата Мария Илиева „Видимо доволни” няма да слиза от ефир. Това съобщи членът на СЕМ Мария Стоянова.

Според нея комисията, както и колегите й нямат правомощията да свалят български песни от ефир. Сигналът бил подаден от граждани, които се възмутили, че водеща на музикално предаване поздравила деца с хитовото парче „Видимо доволни”. Причината била, че в ефира на предаването се обадили тинейджъри на тази възраст, които искали да поздравят свои приятели с някоя песен и водещата избрала скандално парче на Криско и Мария Илиева. Затова силно възмутени родители подали жалба до СЕМ с желание песента да бъде свалена от ефир.

Криско

Криско и Мария Илиева успяха да се измъкнат сухи от водата и надвиха СЕМ

По този повод СЕМ извършва проверка по сигнала, за да установи дари песента не влияе отрицателно на психическото, физическото, морално и социално развитие на децата. Оторизираният орган ще разследва и колко е морално или редно да се използват за поздрав песен с подобно съдържание.

Мария Стоянова спомена и за практиките в останалите страни. Тя уточни, че в Америка певците предлагат на песните си със спорно съдържание два проекта, като единия от тях трябва да бъде приет и да се върти по медиите.

Мерките в Русия са по-строги, тъй като там се забранява в ефир да има песни, чиито думи са нецензурни и груби. У нас системата е по-либерална. Не е тайна, че се губи връзката с изконните морални норми и заради това зрителската аудитория е по-строга. В края на краищата слушателите и зрителите са тези, които приемат или отхвърлят дадена българска песен и те са съдника за нейната по-нататъшна съдба.

Така че Криско и Мария Илиева отново отърваха кожите и победиха в битката със СЕМ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар