Безумни бисери в учебник по история за трети клас

Безумни бисери в учебник по история за трети клас
5 (100%) 1 vote

Бисери, които поставят под съмнение интелигентността на авторите на учебника, пълнят главите на децата ни

Безумни бисери пълнят учебниците на малчуганите. Открай време се знае, че материалите в голяма част от учебниците на децата ни, не са поднесени по най-удачния начин. Какво обаче се случва, когато информацията в тях е откровено нелепа и няма нищо общо с историята?

Безумни бисери в учебник за трети клас

Безумни бисери в учебник за трети клас

Именно такъв е случаят с учебник за трети клас по „Човек и общество“, в който се разказва за историята на страната ни. Нелепият учебник обяснява на децата как по време на турското робство българите са живеели щастливо и в мир и хармония с поробителите. Имали огромни права, нямало никакъв проблем да изповядват свободно християнската си религия и дори празнували необезпокоявани християнските празници.

Следващото нелепо твърдение е, че цар Симеон Велики не бил оставил трайни следи в българската история с управлението си. Защо тогава са наричали управлението му „Златен век“, не се обяснява. Всъщност, това дори не е споменато, видяха от БЛИЦ. За последния български цар преди падането на България под Османско робство – Иван Шишман, няма и дума.

Трагедията продължава с пълна сила. Оказва се, че Васил Левски е бил заловен от полицията,тъй като нарушавал закона. Затова бил осъден на смърт и убит. без да се споменава за бесилото. Или пък за борбата му за освобождение. Въобще, третокласниците остават с впечатлението, че едва ли Апостолът на свободата ни си е заслужавал присъдата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Безумни бисери в учебник по история за трети клас”

  1. Тервел

    авг. 29. 2014

    Като ни управляват турци,а пък и ние българите сме помияри,какво очаквате?

Добавете коментар