ГЕРБ замисля нова политическа сензация

ГЕРБ крои планове за нова политическа сензация, свързана с евентуалната победа на политическата сила на предстоящите парламентарни избори. Ръководството на партията отсега прави планове кои ще бъдат министрите в кабинета на ГЕРБ, в случай, че партията на Бойко Борисов отново дойде на власт.

[caption id="attachment_420926" align="alignright" width="300"]ГЕРБ Лидерът на ГЕРБ вече има фаворити за нови министри[/caption]

За плановете на ГЕРБ става ясно от интервюто, което Цветан Цветанов даде за вестник "24 часа". Той коментира изказването на партийния лидер, че ако ГЕРБ отново управлява, вторият в нея няма да заеме отново поста на вътрешен министър.

Цветан Цветанов не пропусна възможността да изтъкне постиженията си, докато той управляваше вътрешното ведомство. На въпроса дали човек като него заслужава да заема поста на вътрешен министър, той отговори, че освен него подходящ за този пост е и Методи Андреев. Това означава, че Бойко Борисов стяга за вътрешен министър Методи Андреев.

"168 часа" разкри, че ГЕРБ подготвя и други сензационни назначения в случай, че спечели предстоящите избори. За шеф на спортното министерство ще бъде избран Красен Кралев, който е бившият заместник-директор на "Новото време".

Бойко Борисов го гласеше за спортен министър още при предишното си управление, но тогава Красен Кралев не прие предложението, тъй като въртеше една от най-големите рекламни агенции у нас, която печелеше обществени поръчки за милиони левове.

Ако ГЕРБ спечели изборите Министерството на образованието ще бъде оглавено от Милена Дамянова, на здравеопазването от Стоян Тонев, на околната среда и водите от Ивелина Василева. За сега това са фаворитите на лидера на ГЕРБ, пише БЛИЦ.