Вярвате или не: Магии преобръщат целия ни живот?!

Вярвате или не: Магии преобръщат целия ни живот?!
5 (100%) 3 votes

Милиони хора у нас и по света вярват в силата на магиите!

Магията-реална или несъществуваща. Това е дума и ритуал, който съществува от древни времена. Гадатели, ясновидци, пророци не са били на особена почит в средните векове, когато магьосниците са били изгаряни на клада. Но при фараоните нещата са били на съвсем друго ниво. А магиите са били на почит.

Тогава гадатели и магове са правели магии и заклинания, с които са се „запечатвали” гробниците, последните домове на владетелите, за да не бъдат те обезпокоявани от никой в отвъдното и по време на дълбокия им сън. Затова гледните точки за окултното са различни, както и мненията. В наши времена много от гробниците са разбивани от вандали и бракониери. Но не са малко и случаите, при които при опит да се проникне в тях по пътя на разграбването им той е бил осеян с трупове, което се отдава тъкмо на магиите.

магии

Съществуват ли магиите, или не – всеки има свой отговор, но и необяснимите неща са много

Българинът също вярва в направата на магии и черната прокоба. Всеки втори, сочи статистиката посещава гадатели, врачки, ясновидци с цел да се развалят магията, направена от зложелатели, дори и роднини или просто да узнае бъдещето си. Ние сме страната, на чиято територия има най-голям брой регистрирани врачки и ясновидци. Те също се модернизират в крак с новото време.

Магьосниците вече не ползват старите методи за разваляне на магиите, а са се изхитрили и онлайн могат да гадаят бъдещето ни, да развалят магии, дори и да ни лекуват от различни болести. На тези тема има посветени цели предавания в различните телевизии, а и вече са направени поредица от състезания за пророци в бъдещето. Дали всички обаче имат дарбата на гениалната баба Ванга или повечето от тях са такива, за да могат наивниците лесно да им пълнят банковите сметки?!

Магиите съществуват или не, това не е еднозначен въпрос и отговорите могат да са безкрайни. Ние обаче не сме тези, които да отричат нещо, което е просъществувало през вековете и за което има и доста доказателства. Но това дали да се доверим на всеки шарлатанин е вече въпрос на личен избор.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Вярвате или не: Магии преобръщат целия ни живот?!”

  1. Просто човек

    сеп. 03. 2014

    Неудачници или омаг,ыосани? Почти едно и също .Не може векове наред магията да съществува ,а ние да викаме няма яI Само защото не я виждаме с просто око.:Моят въпрос е каква е съдбата на тези ,които я правят.? И каква е ролята и какво прави нашата православната църква в случая?

  2. Никола

    ян. 30. 2017

    Църквата злоупотребява с магията точно заради нея магьосниците и вещиците бяха изтребени ние вече не сме застрашени от това както преди на клада и сега сме навсякъде по света никой не може да задмине нашият голям оракул Ванга но с общи усилия сме много по-силни затова ще си го върнем!

Добавете коментар