Прокуратурата проверява дали над Семко Семков има опънат чадър

Държавното обвинение проверява висши ченгета заради опънат чадър над Семко Семков. Ботевградският бизнесмен бе застрелян на 21 август. Повод за проверките са засечени многобройни дарения, които мъжът е правил през годините на полицията в родния си град. Паралелно с това част от служителите на полицията били редовни клиенти на бизнесмена. Години наред те се снабдявали с дърва за огрев на преференциални цени от негова фирма – твърдят запознати. Същите ченгета е трябвало да разследват множеството подавани сигнали за незаконна сеч срещу фирми на Семко Семков.

[caption id="attachment_420706" align="alignleft" width="300"]Семко Семков Семко Семков позира със Стоичков на лов[/caption]

Вътрешните проверки в МВР така и не открили нередности. Сблъсък покрай незаконно изсичане на горите в района е и основната версия за покушението над бизнесмена.

В основата на друга версия за премахването му стои съпругата му Валя, с която били в развод. В Ботевград се говори, че двамата се развеждат заради изневяра от нейна страна. Жената на бизнесмена започнала афера не с кого да е, а със сина на кмета на града. Полицията разпитва съпругата на Семко Семков с предположението, че тя има мотиви за премахването му – така остава единствена наследница на богатството му преди да е осъществен разводът.

Друга версия на разследващите е бизнесменът да е премахнат заради ревност от свой конкурент, след като се намесил в любовен триъгълник.