Запорираха и бащин имот на Цветан Василев

Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност планира да поиска разкриването на банковата тайна на бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

Ако искането бъде уважено, държавните служители ще могат да проследят движението на финансовите потоци в различните банкови институции през последното десетилетие. Ще могат да извършат и проверка на всички пътувания, които Цветан Василев и неговата съпруга са направили зад граница през този период. Подробно ще бъдат прегледани и средствата, които семейството на Цветан Василев е похарчило за почивки в престижни курорти както в страната, така и зад граница.

[caption id="attachment_420642" align="alignright" width="300"]Запорираха и бащин имот на Цветан Василев Запорираха и бащин имот на Цветан Василев[/caption]

Освен това много внимателно ще бъдат проверени и финансовите средства, които банкерът е похарчил за образование на дъщеря си в елитно учебно заведение зад граница.

До момента Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност е успяла да наложи запор върху дяловете на Цветан Василев в 12 дружества. Комисията, ръководена от Пламен Георгиев е запорирала и 10 превозни средства на банкера и неговата съпруга, както и десетки имоти на фирмите на Цветан Василев в София, Варна, Пловдив, Созопол, Царево и Банско. Под запор е и бащината къща на банкера в Габрово, както и редица наследствени имоти на неговата съпруга в община „Средец”. Прави впечатление, че Цветан Василев, който не слиза от скъпи бронирани лимузини, на практика притежава само едно старо "Рено Меган". Двата частни самолета, които банкерът Цветан Василев ползва се водят по документи на дружеството, в което той и съпругата му имат 80%. Именно поради тази причина на този етап летателните машини са избегнали запора, пише pik.bg.

Междувременно излезе информацията, че снимката на Цветан Василев вече е качена на официалния сайт на Интерпол. Злополучният банкер вече е редом до братя Галеви и Таки. Бившият мажоритарен собственик на КТБ се издирва заради длъжностно присвояване в особено големи размери. От прокуратурата уточниха, че Цветан Василев вече се издирва във всички държави-членки на международната полиция.