Скандалните уволнения и назначения в кабинета Близнашки продължават с пълна пара

Нов скандал гръмна в кабинета Близнашки.

Този път скандалът се завихри около служебния министър на културата Мартин Иванов. Стана ясно, че културният министър от кабинета Близнашки е назначил девет съветници. Всички те са на граждански договор. Съветниците на министъра на културата от кабинета Близнашки ще получават месечно възнаграждение в размер между 800 и 1000 лева. Някои от тях все още чакат подписването на договорите.

[caption id="attachment_420584" align="alignright" width="300"]Скандалните уволнения и назначения в кабинета „Близнашки” продължават с пълна пара Скандалните уволнения и назначения в кабинета Близнашки продължават с пълна пара[/caption]

Не е ясно защо министърът на културата от кабинета Близнашки ползва почти толкоз съветници, колкото назначи и самият премиер Георги Близнашки. Служители на ведомството са изненадани и недоумяват какво толкова има да бъде съветван Мартин Иванов, че да има нужда от 9 съветници, при положение, че в министерството има 12 дирекции. Министърът на културата от кабинета Близнашки е оставил и трима от съветниците на своя предшественик Петър Стоянович. Съветниците на Мартин Иванов са Дафинка Барфончовска, Деяна Костадинова, Вера Джамбазова, Борислав Бориславов, Румяна Атанасова, Даниел Динев, Соня Панкова, Борис Данаилов и Момчил Георгиев.

Дафинка Барфончовска е пенсионерка от Института по недвижимо културно наследство, а Румяна Атанасова е била в Агенцията по архивите. Деяна Костадинова е съветник на държавния глава Росен Плевнелиев и бивш служебен министър на социалните дейности. Соня Панкова е шеф на Военно-историческия музей, а Даниел Динев е съветник по юридическите въпроси. От старите съветници на бившия министър на културата Петър Стоянович са останали бившият директор на Художествената галерия Борис Данаилов, Момчил Георгиев, който е служител в Българското национално радио и общинският съветник от СДС и археолог Борислав Бориславов, пише pik.bg.

Малко по-рано днес медиите гръмнаха и с друг скандал от кабинета Близнашки, в който бе замесено името на правосъдния министър Христо Иванов. Христо Иванов е уволнил шефа на дирекция „Съдебна дейност” Златко Халваджиев като на негово място е върнал Юлияна Василева. Припомняме, че Василева бе уволнена през 2013 година заради груби дисциплинарни нарушения.