Валери Петров е изкарал много тежка нощ

Критично е състоянието на великия поет и драматург Валери Петров.

Медици от Военномедицинска академия, където е настанен Валери Петров разкриват, че е изкарал изключително тежка нощ. Той остава в пълно безсъзнание и на командно дишане. На този етап не може да става и дума за положителна промяна в състоянието му, дори обратното – перспективата е много тревожна. Вече осми ден Валери Петров е във Военномедицинска академия в състояние на медикаментозна кома. Зетят на великия поет и драматург – Иво Хаджимишев, който е известен фотограф заяви, че е много благодарен на специалистите, които се борят денонощно за живота му, както и за голямата подкрепа, оказана от обществото на семейството му в този труден момент.

[caption id="attachment_420573" align="alignright" width="300"]Валери Петров е изкарал много тежка нощ Валери Петров е изкарал много тежка нощ[/caption]

Хаджимишев разкрива, че Валери Петров все още е жив благодарение на факта, че е получил втория си инсулт във Военномедицинска академия – София и специалистите са реагирали на мига. Първият си инсулт поетът получил във Варна, но не бил тежък и след него можел да говори и да се движи спокойно. Лекарите обяснили, че Валери Петров не е изгубил съзнание тогава, тъй като инсултът бил лек. Всички приятели на поета непрестанно звънят на семейството му и се интересуват за неговото състояние. Иво Хаджимишев обаче е реалист и заявява, че се осланят на това, което е писано отгоре, тъй като за никого не е тайна, че годините му, са доста. Министърът на културата Мартин Иванов от служебния кабинет на Георги Близнашки също е позвънил на семейството на Валери Петров. От състоянието му се е интересувал и бившият културен министър Петър Стоянович, който попитал семейството му с какво може да помогне.

Валери Петров е човекът, който винаги се е борил яростно за единението и културата на България и този факт не остава незабелязан. В заключение Иво Хаджимишев отново изрази благодарността си към медицинските специалисти във Варна и в София, както и на екипа на „България еър” и самолета, с който Петров се прибра в София, пише pik.bg.