"50 нюанса сиво" подтиква към алкохолизъм и повишава опасността от заразяване с венерически болести

"50 нюанса сиво" крие сериозен риск за здравето на жените. Учени от университета в Мичиган са категорични, че култовият роман на британката Е. Л. Джеймс влияе изключително негативно на жените и освен това крие сериозни рискове за здравето им. Причината се крие в интимните сцени, представени доста описателно в него.

[caption id="attachment_420565" align="alignright" width="199"]"50 нюанса сиво" опасен за дамите "50 нюанса сиво" опасен за дамите[/caption]

Според специалистите именно заради тези сцени, почитателките на "50 нюанса сиво" са по-склонни към безразборна смяна на партньорите, което повишава сериозно риска от заразяване с венерически болести. Освен това романът подтиквал и към алкохолизъм, заради разгулните сцени в него. А това повишава опасността от язва на стомаха за дамите, които са фенки на "50 нюанса сиво" в сравнение с онези, които не са впечатлени от книгата или просто не са я чели.

Любопитното е, че в изследването са взели участие не малък брой жени - общо 655, на възраст между 18 и 24 години, научиха от "24 часа". Резултатите от анализа дори са били публикувани в популярното британско издание "Журнал на женското здраве".