Киев: Русия ни нападна! Москва: Пратихме хуманитарен конвой!

Гласувайте за статията

Киев и Москва пред нова криза, военни твърдят, че се сражават с руски войски, Русия отрича

Киев твърди, че е в ход сблъсък между украински граничари и конвой от десетки руски танкове. По думите им руски военни части са влезли на украинска територия от Русия при Азовско море, предава Вашингтон поуст.

„Украинската граница бе премината от конвой от няколко десетки танкове и бронирани превозни средства, които влизат в района в близост до украинския индустриален град Мариупол“, заяви говорителят на силите за сигурност Леонид Матиухин. Той добави, че конвоят е бил спрян от граничарите и че е в ход въоръжен сблъсък.

Киев и Русия пред нов сблъсък

Киев и Русия пред нов сблъсък

Говорителят на украинската армия Андрий Лисенко заяви, че руските военни превозни средства са имали знаците на самопровъзгласилата народнодемократична република Донецк и че са“ нарушили украинската граница“ в южната част на Донецката област.

Той каза, че най-малко 10 танка, две бронирани коли и два камиона са преминали границата тази сутрин в 5:20 часа. Магистралата, която води към стратегически важния пристанищен град Мариупол в момента е под контрола на украинската армия.

Руски военни машини от Донецк,  тръгват към Мариупол

Руски военни машини от Донецк, тръгват към Мариупол

Междувременно от Москва категорично отрекоха да са изпращали военни части в Украйна. „Русия планира да изпрати нов хуманитарен конвой в източната част на Украйна през следващите няколко дни“, съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. Той заяви, че хуманитарната ситуация в тази част на Украйна се влошава.

Москва планира хуманитарен конвой

Москва планира хуманитарен конвой

Лавров вчера е изпратил писмо до неговия украински колега в Киев, с цел да се постигне споразумение за всички условия по отношение на предаването на помощта.

Русия твърди, че с първия конвой са доставили генератори, храна и напитки. Неговото влизане на украинска територия не бе одобрено от украинското правителство, тъй като камионите не бяха придружени от представители на Червения кръст, както беше предварително договорено, но сега руските власти смятат да се съобразят с изискването на Украйна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Киев: Русия ни нападна! Москва: Пратихме хуманитарен конвой!”

  1. racho

    авг. 25. 2014

    rusnacite darpat djavola za opachkata

Добавете коментар