Чобанов може да обърне гръб на БСП заради ДПС

Бившият министър на финансите Петър Чобанов е на път да предаде БСП.

Публикация на страниците на „24 часа” сочи, че Петър Чобанов може да нанесе тежък удар на БСП, тъй като съществува голяма вероятност да води листата на ДПС във Велико Търново. Медията се позовава на информация, предоставена от хора от старопрестолния град, запознати с политическите игрички за предстоящите парламентарни избори. Близки до Петър Чобанов потвърдили пред изданието, че министърът от БСП действително е получил такава оферта. За момента обаче още не е сигурно дали Чобанов ще приеме офертата или ще я отхвърли.

[caption id="attachment_420408" align="alignright" width="288"]Чобанов може да обърне гръб на БСП заради ДПС Чобанов може да обърне гръб на БСП заради ДПС[/caption]

Колегите потърсили бившия министър на финансите от БСП за коментар, но мобилният му телефон бил изключен. Припомняме, че Петър Чобанов отговаряше за финансите по време на управлението на кабинета на Пламен Орешарски от страна на БСП. Петър Чобанов бе кандидат за депутат на миналите парламентарни избори, които се проведоха през 2013 година от Коалиция за България в Града под тепетата (Пловдив). В предизборните си речи Петър Чобанов категорично заявяваше, че БСП е единствената партия, която може да върне България на хората. Дали ще остане верен на убежденията си или ще приеме офертата, отправена от ДПС, само времето ще покаже. Едно обаче е сигурно – ако Чобанов не удържи на думата си, няма да е първият в БСП.

Преди време бившият председател на червените редици Сергей Станишев твърдеше категорично, че няма да се възползва от възможността да стане евродепутат. След това обаче се извъртя и вече е евродепутат. Политически наблюдатели си спомнят, че във времето, в което Петър Чобанов стана министър на финансите, между него и БСП се появи сериозно напрежение по отношение на данъчните въпроси. Докато кабинетът на Пламен Орешарски бе в оставка, Петър Чобанов предложи бюджетът да бъде актуализиран, но предложението му не срещна подкрепата на БСП, пише pik.bg.