Цветан Василев, който продължава да се укрива, изпрати ново писмо до медиите

Цветан Василев, чието местонахождение остава неизвестно за властите, изпрати ново отворено писмо до свързаните с него медии. Той заяви, че акционерите на КТБ продължават работа с цел нейното стабилизиране и увери, че много скоро ще има добър резултат.

[caption id="attachment_420404" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев изпрати още едно писмо до медиите[/caption]

Банкерът заяви, че работи съвместно със съдружниците си от Фонда на генералния държавен резерв. Той обеща за адекватно решение, което ще бъде в съответствие със ситуацията в момента и текущата кредитна ликвидност.

Напомняме ви, че миналата седмица БНБ изпрати писма до най-големите акционери в КТБ - "Бромак" и Фонда на генералния държавен резерв и очаква от тях адекватен отговор и предложения, съответстващи с действащото българско и европейско законодателство.

Преди две седмици беше издадена официалната заповед за ареста на Цветан Василев, въпреки че обвинението му беше повдигнато задочно много по-рано. Банкерът е обвинен за присвояване на суми в особено големи размери.

След поредното обръщение на Цветан Василев към медиите изплува въпроса защо той продължава да се укрива и защо не се предава. Вместо това той наблюдава случващото у нас отдалече и сякаш се присмива на вложителите, чиито пари открадна.

От прокуратурата заявиха, че са предприели всички мерки за установяване на местонахождението на Цветан Василев и неговото задържане. Разследващите съобщиха за ПИК, че ще бъдат проследени имейл адресите, от които Цветан Василев изпраща писмата си до медиите.