Революция в технологиите: Канадска студентка промени света

Гласувайте за статията

Революция в технологиите, студентка на път да промени света

Революция в технологиите е на път да предизвика канадска студентка. Ан Макосински е още колежанка, но на изложението в Канада представи своето изобретение, което на път да промени света – лампа, която свети, докато я държите в ръце.

Без нужда от смяна батерии, това изобретение може да повлияе на съдбата на 1,2 милиарда души по целия свят, защото една пета от общата световното население няма постоянен достъп до електричество.

Канадска студентка предизвика нова революция в технологиите

Канадска студентка предизвика нова революция в технологиите

Ан, която по произход е от Филипините, разговаряла често с приятел от своята страна, който живее в област без ток. Той се оплакал, че поради това не може редовно да пише домашните и в училище показва все по-слаби резултати. Момичето решило да му помогне да намери решение на неговия проблем. И в същото време предизвикало истинска революция в технологиите.

Нейното изобретение е съвсем просто, но много ефективно. Представете си това – лампа, която свети, докато я държите в ръка. Без нужда от подмяна на АА4 батерията.

Младата изобретателка споделя, че не е вярвала, че ще постигне такъв успех. Семейството й също
„Не ми се вярваше, че е възможно, но когато я взех в ръка, лампата светна. Попитах: Какво си направила, има ли скрита батерия от другата страна?“, разказва за първата си реакция бащата на Ан.

Новината за нейното изобретение обиколи целия свят, а Ан получи и официалната награда на изложението в Канада. За своята малка, но забележителна революция в технологиите, тя получи още трофей направен от Лего, посещение на централата на „Лего“ в Дания, и стипендия в размер от 25 000 долара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар