Родителят на Христо Стоичков – Стоичко Стоичков, бе покосен от коварна болест

Трудолюбивият и скромен дядо Стоичко Стоичков имаше мечта да построи футболен стадион в двора на своята къща – пише „България днес”. Той беше очистил площ, на която преди това се гледаше люцерна – отбелязва изданието. „Като малък Христо Стоичков риташе топката точно на това място” – спомняше си в свое интервю бащата на Камата. „С брат ми, който живее в съседната къща, мислехме да почнем стадиона” – твърди дядо Стоичко. Другият вариант е на това място да се направи басейн. Идеята била на жената на Стоичко Стоичков – баба Пенка. Тя искала селските деца от Ясно поле да има къде да се разхлаждат в жежкото лято на Тракия.

[caption id="attachment_420250" align="alignleft" width="300"]Стоичко Стоичков Стоичко Стоичков със златната обувка на сина си[/caption]

Баба Пенка и Стоичко Стоичков живееха в скромна къща. Те собственоръчно обработваха земя, гледаха зеленчуци, а до преди няколко години имаха и домашни животинки като кокошки. На погребението на Стоичко Стоичков, който си отиде на 72-годишна възраст, успя да присъства само Христо Стоичков. Жена му Мариана и двете му дъщери в момента се намират в Щатите. Около 200 приятели и роднини го изпратиха в последния му път. Христо Стоичков помолил фоторепортерите да не снимат семейството му в този тежък за тях момент. Поднасяме съболезнования на Христо Стоичков и семейството му в този тежък момент на загуба.