Морско чудовище поглъща акули в океана (Видео)

Гласувайте за статията

Гигантска риба Голиат нападна акули край Флорида

Риба Голиат предизвикаха масово изумление в социалната мрежа. Огромен хищник отмъкна цяла акула от рибарска кука. Гигантските риби се появили недалеч от Флорида. И вече станаха повод за паника сред местните жители.

Въпросната риба Голиат е наричана от мнозина „Речно чудовище“, „Дяволска риба“ и с редица още прозвища. Досега обаче се смяташе, че живее предимно в реките, а не и в океана.

Рибари обаче успяха да заснемат смразяващи кадри, как риба Голиат, отмъква цяла акула и я поглъща на една хапка.

Гигантска риба напада акули край Флорида

Гигантска риба напада акули край Флорида

Последният случай е разказан от рибар, който с очите си се сблъскал с огромната риба. И е щастлив, че не се е озовал във водата, където е можел да се превърне в нейна закуска, вместо акулата, пише telegraf.mk.riba

Възрастен рибар отишъл край кораловия риф около 8 часа сутринта. Но така и не успял да извади късмет с улова. Към обяд на куката му се закачила тежка риба с тегло 7 килограма. Апетитният улов обаче привлякъл вниманието на плуваща наблизо акула.goliat

Точно когато хищната риба захапала плячката си и се закачила на куката, от дълбините на океана изскочила риба Голиат. „Акулата беше дълга 1, 20 дълга. А това чудовище я погълна на една хапка“, разказват сащисани свидетели, заснели случката.

С въпросната риба Голиат шега не бива, категорични са познавачи. Те са толкова огромни, че са по-голяма заплаха и от акулите. Чудовищата достигат до ръст 2,5 метра и тегло над 200 килограма. А зъбите им са толкова остри, че ухапването от акула е направо невинно убождане, в сравнение със захвата на техните челюсти!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар