Семко Семков е сред хората, виновни за поголовната сеч в района на село Лютаково

Семко Семков се е занимавал с изсичането на горите в района на село Лютаково. Застреляният бизнесмен е един от виновниците за поголовната сеч в региона. Това разкри професор Михаил Константинов, който изтъква, че на снимки ясно се виждат последиците от изсичането на дърветата в края на миналата и началото на тази година.

[caption id="attachment_420102" align="alignright" width="300"]Семко Семков виновен за поголовната сеч в Лютаково? Семко Семков виновен за поголовната сеч в Лютаково?[/caption]

Професорът разкри още, че са направени две прокурорски проверки за изсичането на горите, които проверки са показали, че в района работят сам две фирми. Едната от които е на убития вчера Семко Семков, а другата - на зет му. Което на практика означава, че именно ботевградският бизнесмен стои зад изсичането на дърветата в Лютаково.

Константинов поясни, че е убеден, че вината не е единствено на Семков, тъй като в дейността са замесени и цял куп високопоставени лица в селото, сред които кмета, полицията, общински съветници, а също и горското стопанство, научиха от "24 часа". А частните бизнесмени единствено извършват сечта. Професорът коментира случващото се като абсолютен кошмар, тъй като заради изсичането на дърветата ще станем свидетели на още по-тежки природни катаклизми, сред които все повече наводнения и промени в световния климат като цяло.