Извънредна ситуация за бюджета – нужна е спешна актуализация

Извънредна ситуация за бюджета – нужна е спешна актуализация
5 (100%) 1 vote

Дупката в бюджета е огромна – близо един милиард лева, издаде служебният министър на финансите

Извънредна ситуация за бюджета. Оказа се, че в държавната хазна е зейнала огромна дупка, която налага спешната актуализация на бюджета. Това обяви служебният министър на финансите Румен Порожанов. Веднага след встъпването си в длъжност, от служебния кабинет направиха обследване на бюджета, за да се изясни настоящата финансова картинка в страната.

бюджета

Румен Порожанов

Вследствие на това е станало ясно, че в момента дупката в бюджета е близо един милиард лева – 955,7 милиона лева. За сравнение, за същия период миналата година, тази сума е на половина – 479.5 милиона лева. Министър Порожанов заяви още, че разходите растат, а приходите от данъците намаляват и не успяват да ги покрият. Спрените от Европейския съюз пари по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“ също допълнително утежняват създалата се ситуация с бюджета.

Заместникът на служебния финансов министър Кирил Ананиев разкри още, че приходите са били завишени предварително и съществува риск част от разчетите в данъчните приходи да не бъдат изпълнени. Порожанов изтъкна, че основната задача на служебния кабинет ще е да се вмести в изискуемия дефицит от 3 процента за годна, научиха от vsekiden.com.

В противен случай ще последва наказателна процедура от ЕК за свръхдефицит.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар