Людмила Живкова първа повярвала в мистериите на Странджа

Людмила Живкова първа повярвала в мистериите на Странджа
4 (80%) 1 vote
Людмила Живкова била двигател на експедициите в Странджа

Дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова, вярвала, че Странджа е вторият духовен център в света.
Мистици и учени смятат, че легендата за египетската богиня Бастет, погребана в Странджа, е чиста глупост, измислица на един луд – Кръстю Мутафчиев. В своето предаване Светослава Тадаръкова твърди, че историята на неговата секретна експедиция, която през 1981 г. търси Кивота на човешкото знание, е много по-дълбока. Всичко започва обаче много по-отдавна – още през 70-те, когато дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова, открива, че в света има два духовни центъра – единия в Индия, другия в България. И че Странджа е втората Свещена планина. Оттогава държавната политика се насочва натам. Спецслужбите – наши и чужди, също. Те ще се сблъскат много страшно на Свещената планина.
Има ли свидетели на тази мистерия от 70-те и 80-те години на миналия век? Тогава Стефан Пейков е съвсем млад сътрудник на Людмила Живкова. Освен че е технически организатор, той води протокола на нейния „мозъчен тръст”, т.е. цялата информация около Людмила минава документално през него.

Людмила Живкова

Людмила Живкова била от Служителите на светлината

„С голямо вълнение си спомням за тези години – това беше някъде около 1976 г., когато бях асистент в Института за социално управление и отговарях за различни работни проекти. Най-неочаквано един ден ми съобщиха, че съм включен в проект на Комитета за култура” – спомня си Пейков.
Случайно ли Людмила Живкова прави това?
Тя се обгражда от един кръг от световни лидери, които наричат себе си Служители на светлината. В този митичен кръг, който съществува още от началото на 20-и век, Людмила чува за първи път понятия като „идеал за човека”, „знаме на мира”, „изгори, за да светиш” – думи, които нямат нищо общо с досадните клишета на социализма. Всъщност те са кодове от едно семейство, наречено от семейство Елена и Николай Рьорих, Живата етика.

Градището в Странджа

Градището в Странджа

В Малко Търново Людмила Живкова основава цял научен център. За тази своя идея Людмила е била вдъхновена от центъра на Рьорих в Индия „Урусвати” – светлина на Зорницата. Тя е искала направи нещо като „Евросвати”. Български учени казват на Людмила, че Градището в Странджа е второто по сила светилище след Делфи. Именно тук, в град Виза живее слепият пророк Финей. Той се брани всеки божи ден от харпиите. Един ден идва героят Язон. Той освобождава стареца от алчните жени с криле. Тогава Финей разкрива на Язон и аргонавтите маршрута до Златното руно.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар