Цветан Василев остава недосегаем за българското правосъдие

Банкерът Цветан Василев, който е мажоритарен собственик на скандалната КТБ, намери начин да отърве кожата.

Според неофициално потвърдена от властите информация, Цветан Василев е бил засечен в чужда държава в компанията на двама политици. За момента се посочва, че Цветан Василев се е срещнал с небезизвестните политици преди да отпраши към ЮАР.

Злополучният банкер се крие в странство, откакто Прокуратурата започна разследване за източването на КТБ чрез свързаните с Цветан Василев дружества.

[caption id="attachment_419997" align="alignright" width="300"]Цветан Василев остава недосегаем за българското правосъдие Цветан Василев остава недосегаем за българското правосъдие[/caption]

Припомняме, че въпросните дружества се управляваха формално от подставени лица. Позовавайки се на информация от собствени източници, Информационна агенция „ПИК” посочва, че Цветан Василев е привикал при себе си двама политици. Банкерът е обсъдил с тях надълго и нашироко възможностите да отърве кожата. Цветан Василев е предложил да налее сериозни финансови средства в патриотичната партия, в която единият от двамата политици би могъл да изиграе ключова роля, за да го отърве от проблемите с Темида.

По последни данни, Цветан Василев е излетял за ЮАР от Черна гора. За да не бъде засечен, Цветан Василев предвидливо предоставил собствения си самолет "Лиърджет" 60 на сръбски олигарх. Той пък от своя страна върнал жеста като предоставил на разположение на Цветан Василев неговия самолет. За мажоритарния собственик на КТБ има издадена европейска заповед за арест. Очевидно този факт обаче не притеснява Цветан Василев, тъй като в ЮАР (където се твърди, че се намира в момента), е недосегаем за българското правосъдие. Цветан Василев бе привлечен от Прокуратурата задочно като обвиняем за длъжностно присвояване на финансови средства в особено големи размери, пише pik.bg.

Междувременно вчера служители от КТБ изплакаха, че са подложени на непрестанен натиск от страна на квесторите. Те твърдят, че често пъти им се случва да намерят компютрите си включени, а документите по бюрата им разхвърляни. Председателят на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев пък обяви, че служителка в КТБ е била уволнена, след като не се е явила на работа заради арест около заформилия се скандал.