Кабинетът Георги Близнашки тихо се пълни с костовисти

Кабинетът Георги Близнашки тихо се пълни с костовисти
5 (100%) 1 vote
Правителството на Георги Близнашки посинява въпреки претенциите за надпартийност

Кои са последните назначения на Георги Близнашки?
Напук на претенциите за надпартийност втората вълна назначения в МС и отделните ведомства тихо и натрапчиво напълни коридорите на властта с костовисти – отбелязва в. „Преса”. Последното начначение крие особена фрапантност – бившият член на националното ръководство на ДСБ, когато представител на партията бе Иван Костов – богословът Калин Янакиев, ще е съветник на служебния премиер Георги Близнашки по въпросите на религията и образованието. Двамата се сближиха по времето, когато събираха подписи за референдум с предложените от президента въпроси за промени в избирателния закон. Калин Янакиев бе и активист на „Протестна мрежа”.

Георги Близнашки

Представянето в президентството на кабинета Георги Близнашки

Кариерата на военния министър Велизар Шаламанов дръпва рязко при Иван Костов. Само за седмица от майор в Института по системи за управление към ГЩ се изстрелва към върховете с пост зам.-министър на отбраната. Негов колега по това време, но във финансовото ведомство, е Кирил Ананиев, който отново бе назначен за зам.-министър на Георги Близнашки.
Най-много са костовистите във външното министерство. Шефът на ведомството Даниел Митов е откритие именно на Иван Костов. Бил е зам.-председател на ДСБ през 2009 г., директор на фондация „Демокрация”, кандидат за евродепутат през 2007 г. Пет години по-късно се присъединява към Меглена Кунева – припомня изданието.
По въпросите на спорта съвети на служебния премиер Георги Близнашки дава тенис звездата Мануела Малеева. По време на костовото управление нейната майка Юлия Берберян се прочу най-вече със страстта, с която защитаваше политическия си лидер.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар