Валя от Бургас вече е била мъртва, когато тялото й е хвърлено в морето

Валя от Бургас не се е самоубила? Разследващите все още не са изключили версията хубавицата да е била убита, а тялото й да е хвърлено в морето, за да бъдат прикрити следите. Предстои нова съдебно-медицинска експертиза, за да бъде установено дали Валя от Бургас вече е била мъртва, когато е потънала в морето.

[caption id="attachment_419922" align="alignright" width="300"]Валя от Бургас и приятелят й Валентин Валя от Бургас и приятелят й Валентин[/caption]

Наблюдаващият делото прокурор Димо Маджаров разкри, че именно този анализ ще покаже дали в белите дробове на медицинската сестра има наличие на диатомни едноклетъчни водорасли.

Те попадат в организма, единствено при удавяне. Ако тези водорасли липсват в дробовете на Валя от Бургас, това ще потвърди тезата на съгражданите й, че момичето вече е било мъртво и е било захвърлено в морето от убиеца й, за да прикрие следите си. Тъй като се очакват тези последни резултати от експертизата, делото все още не е прекратено.

То е за отвличане и е образувано срещу неизвестен извършител. Любопитното е, че приятелят на хубавицата - Валентин, който е полицай, е постъпил недопустимо и е провел неправомерен разпит на таксиметровия шофьор, видял за последно Валя жива. Това е попречило на обективното разследване на случая, предават от vsekiden.com.