Цветан Василев е излетял за южната държава през Черна гора

Цветан Василев се е покрил в ЮАР? Според последната информация, банкерът вече не е в Дубай, за където се смяташе, че е отпрашил след издаването на европейската заповед за ареста му. Заради нея шефът на КТБ побърза да напусне Виена, където се укриваше първоначално. Източници от МВР обаче издадоха, че Цветан Василев вече не е в арабската държава и е заминал за ЮАР.

[caption id="attachment_419919" align="alignright" width="300"]Цветан Василев се крие в ЮАР? Цветан Василев се крие в ЮАР?[/caption]

Там той има имение в Кейптаун, само на 70 километра от собствеността на друга печално известна българка - Веска Меджидиева, която също е издирвана от родното правосъдие за неправомерно присвояване на огромни суми. Това се случи през 1994 и 1995 година, а Меджидиева отпраши за африканската държава преди около десетина години.

Според Агенция ПИК Цветан Василев е последвал примера й и също е заминал на юг. За целта той е предоставил собствения си самолет на сръбски олигарх, който в замяна му е осигурил друга летателна машина, с която да не бъде проследен. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обаче категорично отрече Цветан Василев да е бил засичан на територията на западната ни съседка.