Георги Близнашки назначи за свой съветник слуга на Иван Костов

Служебният премиер Георги Близнашки сътвори ново безумие.

Става въпрос за поредното кадрово безумие. Оказва се, че служебният премиер Георги Близнашки е взел за свой съветник едно от лицата на „Протестна мрежа”, за който е всеизвестен фактът, че е публичен слуга на Иван Костов. Става въпрос за Калин Янакиев.

Калин Янакиев, който е философ и богослов е натоварен със задачата да дава нови идеи на Георги Близнашки в областта на религията и образованието.

[caption id="attachment_419844" align="alignright" width="300"]Георги Близнашки назначи за свой съветник слуга на Иван Костов Георги Близнашки назначи за свой съветник слуга на Иван Костов[/caption]

Друг е въпросът как ще се случи това, при положение, че за Калин Янакиев съществува само един Бог и това е Иван Костов. Експерти от Министерския съвет поясняват, че съгласно нормативната уредба, премиерът може да назначава съветниците си на трудови или граждански договори, както и да им бъдат изплащани хонорари за конкретно свършена работа. Запознати твърдят, че новият съветник на Георги Близнашки е поредното подставено лице на „Протестна мрежа” във властта. Официалните представители на подривната организация са скандалният вицепремиер и правосъден министър Христо Иванов и зам.-министъра на културата Виктор Стоянов.

Неотдавна фронтменът на „Протестна мрежа” Антоанета Цонева обяви „благородно”, че категорично е отказала офертата да стане министър на изборите. Веднага след това обаче тя и колегите й дискредитираха с „кофи медийна помия” съдия Красимира Медарова, която трябваше да застане начело на новото ведомство. Към този момент единствено Асен Генов от „Протестна мрежа” не е натикан във властта. За сметка на това обаче протестърът разполага с неограничена медийна власт и ежедневно дава наставления от екрана на големите медии. Не се изключва вероятността до края на мандата на правителството на Георги Близнашки и Асен Генов да успее да се намърда на "Дондуков" 1. Вече е повече от очевидно, че хората от „Протестна мрежа”, които обявиха, че ще се борят със задкулисието сега командват държавата задкулисно. Последната мълва носи, че именно те стоят зад връщането на Ваньо Танов начело на Агенция „Митници”, пише pik.bg.