Напрежението в Бяла черква ескалира с всеки изминал ден заради ромите

Бяла черква е пред война заради заселилите се там ромски фамилии. Местните жители вече дни наред протестират заради новопристигналите цигани, които редовно крадат от тях и предизвикат побои и редица други проблеми. Заради ескалиралото напрежение се наложи в града да бъде повикана жандармерия, която да се погрижи за реда и сигурността на хората.

[caption id="attachment_419814" align="alignright" width="300"]Напрежението в Бяла черква ескалира Напрежението в Бяла черква ескалира[/caption]

Това обаче не успокои жителите на Бяла черква, които настояват ромите да бъдат незабавно изселени от града. Местните са категорични, че проблемите се натрупват през последните три години, откакто фамилиите са се заселили в местността. Редовно срещу циганите са подавани жалби заради своеволията им, а капката, която е преляла чашата на търпението на хората е инцидент, случил се миналата седмица.

Тогава членовете на няколко цигански семейства размахали газов пистолет в местната дискотека и пребили един български младеж. Това далеч не е всичко, ромите ставали все по-агресивни с всеки изминал ден и дори се разхождали по улиците на Бяла черква с ножове. Жителите на града вече са организирали подписка за изселването на фамилиите, в която подписка вече са се посписали анд 700 души, предават от "24 часа".