Защитникът на Бойко Борисов - адвокат Марин Марковски проговори

Защитникът на Бойко Борисов - адвокат Марин Марковски проговори за скандала с Мишо Бирата. Той коментира в бТВ записа на разговора на бившия премиер с бизнесмена. Марин Марковски заяви, че Бойко Борисов е разговарял с тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов. По думите му този разговор е бил осъществен едва след като прокуратурата е разрешила отварянето на складовете.

Според Марин Марковски няма нищо нередно в този разговор. Бойко Борисов е бил длъжен в тази ситуация да стимулира отварянето на завода, тъй като той осигурява прехраната на стотици граждани, категоричен е юристът.

[caption id="attachment_419800" align="alignright" width="300"]Адвокатът на Бойко Борисов Адвокатът на Бойко Борисов - Марин Марковски проговори[/caption]

Марин Марковски каза, че складовете на пивоварния завод на Мишо Бирата са били затворени след подаването на сигнал от Ваньо Танов, че там се вършат нередности. Решението на съда е било обжалвано, след което е постановено, че заводът може да продължи да функционира.

Защитникът на Бойко Борисов заяви, че след като магистратите са постановили, че заводът може да работи, Ваньо Танов не е имал право да нахлува в складовете и да извършва проверки.

Марин Марковски е убеден, че записът с участието на Бойко Борисов е манипулиран. Той каза, че експертизите доказват това и е установено, че са били вмъкнати отделни фрази и изречения, изкарани от контекста.

Защитникът на Бойко Борисов допълни, че е прекратено и воденото разследване за смъртта на Чакъра, пише ПИК.