Грандиозна чистка по върховете на МВР заради бившите управляващи

Грандиозна чиста по върховете на МВР до дни! От служебният кабинет са намислили да се отърват от голяма част от ръководните кадри в системата, а причината е повече от предвидима - прекалена обвързаност с бившите управляващи от БСП и ДПС.

[caption id="attachment_419715" align="alignright" width="300"]Задава се чистка в МВР Задава се чистка в МВР[/caption]

Според източници от МВР, първите, които ще бъдат разкарани от началническите си постове, са директорите на полицята в Шумен и в Кърджали - Валентин Алексиев и Петко Деведжиев. Очаква се тяхното отстраняване да се случи буквално до дни. С това обаче чистката в МВР едва започва, предават от Агенция ПИК. Очаква се в следващите десетина дена съдбата на Деведжиев и Алексиев да последват още поне седем-осем от началниците в областните структури на МВР в цяла България.

Непосредствено преди изборите през октомври пък това ще се случи с още петима директори. Към момента Йордан Бакалов, служебен министър на вътрешните работи, извършва анализ на дейността на всички началници на структурите в МВР, за да прецени кои от тях съвестно изпълняват задълженията си и кои не и трябва да бъдат освободени.