Скандалът разтърси БСП тази сутрин

Нова разгорещена война се заформи в редиците на БСП тази сутрин.

Бившият депутат от редиците на партията столетница Страхил Ангелов захапа много ожесточено ръководството на БСП. Страхил Ангелов поиска младите депутати от БСП да ударят шамар на ръководството на партията заради неадекватните действия. Бившият червен депутат попита защо в управлението на БСП остават компрометираните кадри, а новите лица биват изтиквани на задните места в листите за предстоящите парламентарни избори.

[caption id="attachment_419711" align="alignright" width="300"]Скандалът разтърси БСП тази сутрин Скандалът разтърси БСП тази сутрин[/caption]

Страхил Ангелов попита от ефира на Българското национално радио защо човек като Димитър Дъбов, който е нежелан водач на БСП в Шумен, е бил сложен за водач в листата на Пловдив-област На Страхил Ангелов е отредено незавидното осмо място в един от списъците на БСП. Той обаче бе категоричен, че ще се бори за преференциален вот и ще направи всичко, което е по силите му, за да повтори подвига на колегата му Момчил Неков, който се превърна в „Любимец 15” на БСП. Позовавайки се на информация на свои източници, Информационна агенция „ПИК” посочва, че атаката на Страхил Ангелов към ръководството на БСП не е единствената.

От „Позитано” 20 посочват, че немалка част от областните организации на БСП са заприличали на разбунени кошери. Представителите на БСП по места са разгневени, че са изместени от парашутисти, които са били спуснати от централното ръководство на партията. По част от лицата, които са намерили своето място в листите за предсрочните парламентарни избори личи почеркът на Сергей Станишев. Повече от очевидно е, че той е успял да запази влиянието си в БСП и никак не е за подценяване. Междувременно стана ясно, че и БСП са сезирали ЦИК (Централната избирателна комисия) за назначението на кадър от ДПС за председател на РИК. Припомняме, че преди това от ГЕРБ и ОбС на БСП-Кърджали сезираха институциите за решението на Централната избирателна комисия от 14 август. От пресцентъра на партията посочват, че възразяват остро срещу подхода на комисията да назначава кадри от ДПС, пише pik.bg.