Георги Първанов няма никакви намерения да се оттегля от политическия живот в страната

Георги Първанов е категоричен, че ще остане в политиката. Лидерът на АБВ няма никакви намерения да се оттегля от политическия живот в България, макар да твърди, че няма мераци да става депутат. По този начин Георги Първанов обясни отсъствието на собственото си име в листите за народни представители на формацията му за предстоящите през октомври предсрочни избори.

[caption id="attachment_419708" align="alignright" width="300"]Георги Първанов не ще да става депутат Георги Първанов не ще да става депутат[/caption]

Като основна причина за нежеланието си да влиза в парламента бившият държавен глава изтъква, че не иска да повтаря грешката на предшественика си Петър Стоянов. "Президентът си е президент цял живот", с чувство за хумор отбеляза Георги Първанов пред камерите на Нова телевизия.

И точно заради това не му отива да се напъва да става депутат. Лидерът на АБВ обясни, че предпочита да де шанс на младите да градят кариера и да се развиват, а той да им помага, но в сянка. И допълни, че ще продължи да се занимава с наука, както е правил цял живот, тъй като го умее добре, предават от Vsekidencom.