Любо Нейков се надява да излезе чист от спора

Тежки съдебни дела очакват продуцента Любо Нейков и колегата му Евтим Милошев.

Двамата ще трябва да се изправят пред Темида заради неуредени авторски права около предаването „Голата истина”, което бе свалено от ефира на bTV заради позорно ниския рейтинг. Таблоидът „Всеки ден” припомня, че предаването, чиито продуценти бяха Любо Нейков и Евтим Милошев бе свалено през миналата зима.

Зелена светлина за комедийната продукция на Любо Нейков и Евтим Милошев бе дадена едва след като „Господари на ефира” се завърнаха отново в редиците на Нова тв.

[caption id="attachment_419687" align="alignright" width="300"]Любо Нейков се надява да излезе чист от спора Любо Нейков се надява да излезе чист от спора[/caption]

Припомняме, че тогава от bTV подчертаха, че те са единствената медия, която притежава авторските права на хумористичното предаване „Господари на ефира” и то трябва да бъде спряно при положение, че не се излъчва в техен ефир. За разлика от „Господари на ефира”, хумористичното предаване„Голата истина” продуценти, на което бяха Любо Нейков и Евтим Милошев бе прекъснато едностранно. От bTV заявили на продуцентите от „Дрийм тийм”, че не искат повече сезони на предаването „Голата истина”.

На практика обаче се оказало, че правата на предаването, чиито продуценти са Любо Нейков и Евтим Милошев, са добре уредени с притежателите им в Италия и именно поради тази причина шоуто е било свалено от ефира на bTV. Съдебната битка, която са повели италианските притежатели на шоуто, е на път да раздели дългогодишните партньори Любо Нейков и мениджърския екип на bTV. Любо Нейков се опитва да прехвърли топката към програмните директори на медията и твърди, че именно те са му възложили да продуцира предаването „Голата истина”. Комикът подчертава, че мениджърския екип на медията го е уверил, че всичко е наред по отношение на правата. В последствие обаче атаката на правосъдната система била насочена именно към Любо Нейков.

Любо Нейков се надява да излезе чист от тази ситуация и заявява, че измамата е дошла от човека, продал лиценза на bTV за „Голата истина”. Ако все пак се докаже, че Любо Нейков и съдружникът му Евтим Милошев имат вина, могат да бъдат глобени с милиони заради излъчването на шоуто с неуредени права, пише pik.bg.